Nyheter

02

Feb

2011

Ett starkt 2010 för Com Hem

Com Hem ökar sin omsättning 2010 till drygt 4,3 miljarder kronor, en ökning med 6 procent i jämförelse med 2009. Rörelseresultatet ökade med 13 procent till 1,85 miljarder kronor. Under året investerade Com Hem totalt 680 miljoner kronor i utveckling av infrastruktur och tjänster. Bland annat färdigställde Com Hem sin utrullning av tv On Demand till 1,5 miljoner hushåll och genomförde en omfattande modernisering av stockholmsnätet.

Bredband & Internet

02

Feb

2011

Linas Matkasse har nu 50 000 kunder

Förra veckan nådde nämligen Linas Matkasse den smått fantastiska siffran 50 000 registrerade kunder. - Vi jobbar ju med nyttig mat - men den här veckan blir det tårta, skrattar Niklas Aronsson, Linas bror och VD på Linas Matkasse.

Hälsa

24

Jan

2011

Söderberg & Partners rekommenderar Resurs Banks kreditkort Supreme Card Gold till sina kunder

Låg årsavgift, sms-kvitto, delbetalning och bonusprogram avgjorde Söderberg & Partners har gjort en noggrann jämförelse bland svenska kredit- och betalkort.

Privatekonomi

13

Jan

2011

Var tredje person klarar inte av sin ekonomi – går minus varje månad

Statistik från företaget spenderat visar att en av tre personer som använder privatekonomitjänsten går minus varenda månad.

Privatekonomi

10

Jan

2011

Rekordsiffror för Friskis&Svettis

Friskis&Svettis gör ännu ett rekordår. De preliminära siffrorna visar att Friskis&Svettis 159 ideella idrottsföreningar nu har över 520 000 aktiva medlemmar, en ökning med cirka 20 000 sedan 2009. Hittills under 2000-talet har antalet medlemmar mer än fördubblats.

Hälsa

04

Jan

2011

Ny tjänst: Beställ slutpriser på bostäder till salu

Nu blir det enklare att hålla koll på aktuella bostadspriser. En ny unik tjänst från Fastighetsbyrån gör det möjligt att beställa slutpriser på bostäder som är till salu. Beställningen görs på objektsbeskrivningen på nätet och när bostaden är såld skickas ett sms eller mail med slutpriset.

Bostäder

01

Jan

2011

Actic lanserar LifeStyle på fler anläggningar

Lifestyle by Actic är ett genomtänkt, beprövat och långsiktigt program som hjälper dig att göra bra val för att må bättre och orka mer.

Hälsa

16

Dec

2010

Ecoviva nomineras till Arlas Guldko 2011– matbranschens Oscar.

I dag får Ecoviva den prestigefyllda nomineringen i kategorin Bästa Miljöarbete som ett av tio företag i Sverige. Ecoviva är en ekologisk och miljösmart middagstjänst med näringsberäknade recept och med egen miljöexpert.

Hälsa

10

Dec

2010

Webbhotellet theCloudhost har förbättrat kvaliteten på sina tjänster

För att förbättra kvaliteten på våra tjänster så har vi migrerat webbhotellet till nya servrar. Migreringen ska förbättra stabiliteten och tillgängligheten avsevärt.

Bredband & Internet

09

Dec

2010

Jonathan Sulo till FS Data

Jonathan Sulo var en av de ursprungliga eldsjälarna på Loopia, Sveriges nuvarande största webbhotell. Efter att Loopia såldes till norska ägare så gick han in i webbhotellet Aleborg, som han utvecklade till det som idag är Binero.

Bredband & Internet

06

Dec

2010

Färre än tidigare tror på stigande bostadspriser

Färre hushåll än tidigare tror på stigande bostadspriser och fler hushåll tror på fallande priser. Det visar SEB:s Boprisindikator, som efter fem månaders uppgång nu faller tillbaka. Fortfarande tror dock en majoritet av hushållen på stigande priser.

Privatekonomi

30

Nov

2010

3 lanserar iPad-abonnemang i Sverige

3 erbjuder nu skräddarsydda dataabonnemang för iPad i Sverige med start i morgon, 30 november. Alla 3s iPad-abonnemang kommer att säljas utan bindningstid vilket ger full frihet att byta eller säga upp dem när man så önskar.

Telefoni & Mobiltelefoni

29

Nov

2010

Ny bank lanseras i Sverige

Marginalen Bank lanseras nu på den svenska marknaden. Med enkla och tydliga produkter med konkurrenskraftiga villkor vänder man sig mot både privatpersoner och företag. I dagarna slutfördes även förvärvsprocessen av delar av Citibanks svenska konsumentbank i Sverige.

Privatekonomi

22

Nov

2010

Arbetslöshet och elpris största hotet mot privatekonomin

Fastighetsbyrån har undersökt vad svenska folket ser som största hotet mot deras privatekonomi under kommande vinter. Resultaten visar att man är mest rädd för att någon i familjen ska förlora jobbet. Ökande elpriser kommer på en andraplats. Man kan också se att män är mindre oroliga över sin ekonomi än kvinnor.

Privatekonomi

22

Nov

2010

Taxi Stockholms tomte

Vintern 2004 sedan tog Taxi Stockholm emot ett samtal från en småbarnsförälder som ville överraska sina barn på julafton. Hon sökte hjälp av någon som utklädd till tomte kom hem till familjen och överlämnade presenter till barnen.

Nöjen

19

Nov

2010

Taxibilar i Stockholm kan rädda liv med nya hjärtstartare

Nu delar Hjärt-Lungfonden ut 30 hjärtstartare till Taxi Stockholm

Nöjen

18

Nov

2010

Endast miljötaxi på Landvetter

Från januari 2012 kommer endast miljötaxibilar att få trafikera Göteborg Landvetter Airport och få tillträde till taxistationen utanför ankomsthallen.

Nöjen

17

Nov

2010

Tidigare mobilsäljare tröttnade på fulsäljet – utmanar nu mobilbranschen!

Malmöbaserade entreprenören Jacob Lönroth, med bakgrund inom telekombranschen, lanserar MobileTail, Sveriges enda oberoende prisjämförelsesajt som omfattar samtliga mobiltelefoner och abonnemang.

Telefoni & Mobiltelefoni

16

Nov

2010

Mathem.se - Sveriges 6:e bästa sajt och bästa matbutik på nätet

Idag presenterade Internetworld årets vinnare av det prestigefyllda priset ”årets bästa sajt 2010” på Cafe Opera. MatHem.se knep en topplacering (6:a) totalt och utsågs dessutom till Sveriges bästa matbutik på nätet.

Hälsa

15

Nov

2010

Bredbandsbolaget lanserar ännu snabbare mobilt bredband

dag är det premiär för Bredbandsbolagets nya, snabba mobila bredband, 4G. Den nya generationens mobila bredband är många gånger snabbare än dagens 3G.

Bredband & Internet

15

Nov

2010

Premiär för Telenors 4G-tjänst

Idag lanseras Telenors 4G-tjänst som ska möta det ökade behovet av mobil datatrafik.

Bredband & Internet

11

Nov

2010

Ökad efterfrågan på hemleverans av matvaror i Stockholm

MatHem.se är den nya och trygga aktören på marknaden när det kommer till att handla mat på nätet. Med ett brett sortiment på över 10.000 olika varor, kan man erbjuda kunden ett stort urval av livsmedel för hemleverans i matkassar.

Hälsa

09

Nov

2010

Första kodsläppet från Rackspaces och NASA:s öppna molnplattform OpenStack

35 företag och hundratals utvecklare samarbetar för att driva innovation inom molnteknik

Bredband & Internet

04

Nov

2010

Stockholmarna shoppar julkapparna online

MasterCards senaste konsumentundersökning, MasterCard Konsumtionsindex 2010, kartlägger svenska konsumenters shoppingbeteende i jul. Årets julundersökning visar att Stockholmarna är de som planerar att köpa flest julklappar online i år, tolv procent jämfört med riksgenomsnittet på sex procent.

Privatekonomi

04

Nov

2010

Smålänningar, allt annat än snåla i jul!

MasterCards senaste konsumentundersökning, MasterCard Konsumtionsindex 2010, kartlägger återigen konsumenternas shoppingbeteende. Årets undersökning visar att smålänningarna inte alls är snåla, som ryktet ofta säger. De planerar att spendera mer pengar på julklappar i år, jämfört med resten av Sverige.

Privatekonomi

04

Nov

2010

Tre bjuder på gratis datatrafik i nya kontaktkort

Mobiloperatören 3 har byggt om kontantkortet och finns numera i nio olika värdebevis under namnen Global, Vänner och Prat. Med Global ringer du från 18 öre/minuten till utlandet.

Telefoni & Mobiltelefoni

02

Nov

2010

Nyårsmenyn direkt hem till dörren – fem lyxiga rätter, en timme i köket

Nu kan du bjuda dina vänner på femrätters nyårssupè utan att behöva lägga mycket mer än en timme köket. Matkomfort som redan erbjuder nästan färdiglagade vardagsmiddagar, levererar även maten till nyårsfesten – förberedd i ett restaurangkök, ända hem till dörren.

Hälsa

01

Nov

2010

MatHem.se fortsätter med att lanserar Sveriges billigaste färdiga matkasse

Nätbutiken MatHem.se, som säljer mat på nätet, utökar sitt sortiment av färdiga matkassar med ”Billiga Veckan” – en billig matkasse med mat för 5 middagar för 4 personer.

Hälsa

27

Oct

2010

Fitness och Dating är en allt populärare kombination

Enligt en undersökning utförd av SCB är 41% av alla som tränar regelbundet på gym och fitness center singlar. Liknande siffror kan gälla många andra länder runt om i världen. Slutsatsen är att fitness och dejting kan bli en allt mer populär kombination.

Nöjen

23

Oct

2010

”Ta bort luddet!” har nått den digitala världen

Den arga lappen som vanligtvis återfunnits i den gemensamma tvättstugan, hissen eller trapphuset har nått den digitala världen. Genom att byta namn på det trådlösa nätverket är det möjligt att kommunicera med sina störande grannar, i modern form och fortfarande på betryggande avstånd.

Bredband & Internet

18

Oct

2010

Svenska familjer hjälper familjer i Kenya

Kunderna på företaget Linas Matkasse gillar att hjälpa. Varje månad samlar man in 70 000 kronor som går till mat till fattiga familjer i Nairobis slum.

Hälsa

18

Oct

2010

Middagsglädje – Inte bara för barnfamiljer

Färdigpaketerade matkassar med tillhörande recept för leverans direkt hem till dörren är ett växande fenomen. De senaste åren har konceptet gått från okänt till välkänt bland de svenska hushållen.

Hälsa

12

Oct

2010

Över hälften av hushållen tror på stigande bostadspriser

Drygt hälften av hushållen tror på stigande bostadspriser och endast 14 procent av hushållen tror på fallande priser. Det visar SEB:s Boprisindikator, som stiger för fjärde månaden i följd. Hushållen tror att reporäntan ligger på cirka 1,3 procent om ett år och andelen som planerar att binda räntan fortsätter att falla.

Privatekonomi

07

Oct

2010

Skänker bort webbhotell till trogna kunder

Idag tackar Loopia därför alla de kunder som varit med från starten genom att erbjuda dem gratis webbhotell de kommande tio åren.

Bredband & Internet

06

Oct

2010

Nytt stöd för bredband på landsbygden

Alla bör ha tillgång till bredband. Nu finns det ett nytt stöd för byalag och kommuner som vill bygga bredband på landsbygden, där marknaden inte kommer att bygga bredband.

Bredband & Internet

05

Oct

2010

MatHem.se samlar pantburkar åt BRIS

Matleverantören MatHem.se fördjupar nu ytterligare sitt samarbete med stödorganisationen BRIS. Kunder ges möjligheten att lämna ifrån sig sina pantburkar och flaskor i samband med att de får matkassar levererade till dörren. Pengarna från panten går oavkortat till BRIS verksamhet.

Hälsa

05

Oct

2010

SF Anytime – snart i en LG-TV nära dig

Nu blir det enklare att hyra film direkt från TV-soffan. LG Electronics och SF Anytime lanserar ett samarbete som gör det möjligt för alla TV-tittare i Norden att hyra film från den populära tjänsten via en TV från LG med bredbandsanslutning.

Underhållning

04

Oct

2010

City Network registrerar den miljonte .SE domänen – tolkutbildning.se

Resan mot den miljonte .se domänen har präglats av ständigt ökat användade av Internet och ökad betydelse av toppdomänen .se. 1986 registrerades den första .se-domänen. Det var Björn Eriksen som registrerade enea.se. 1991 registrerades över 100 .SE-domäner och världens första webbplats skapades. Det tog hela vägen fram till år 2006 att nå en halv miljon .se-domäner.

Bredband & Internet

04

Oct

2010

Bahnhof nu på fler orter

Bahnhof förvärvar kundbasen i Gislaved och Gnosjö av Svenska Stadsnät Biggnet AB. Affären är värd 4,2 MSEK årligen.

Bredband & Internet

04

Oct

2010

3 lanserar världens första mobila växel för familjen

Idag lanserar mobiloperatören 3 en mobil växel för familjer. Nu kan hela familjen svara på ett och samma nummer. Tjänsten finns bara hos 3.

Telefoni & Mobiltelefoni

01

Oct

2010

City Network registrerar 1000.SE domäner på en timme

Ingen har kunnat undgå det faktum att en milstope är på väg att nås för svenska Internet. I nästa vecka når vi med största sannolikhet en miljon registrerade .SE domäner.

Bredband & Internet

30

Sep

2010

Spraydate och Bloo lanserar dejting via mobilen

Snart blir det möjligt för alla Spraydate-medlemmar att flirta och dejta via mobiltelefonen.

Nöjen

28

Sep

2010

Ny dejtingtjänst med personlig matchmaking

Quality Match vänder sig till singlar, ca 30 -75 år, som letar efter seriösa och kärleksfulla förhållanden.

Nöjen

23

Sep

2010

SEB:s Sparbarometer andra kvartalet 2010: Hushållens förmögenhet når ny toppnivå

De svenska hushållens nettoförmögenhet ökade med 12 miljarder till 7 056 miljarder kronor under det andra kvartalet 2010, vilket är den högsta nominella nivån någonsin. Värdet på aktier och aktiefonder föll, men det kompenserades av stigande värden på bostäder samt ett högt nysparande. Skuldkvoten, hushållens skulder i förhållande till tillgångarna, steg marginellt till 27 procent.

Privatekonomi

23

Sep

2010

Oförändrade svenska villapriser i höst

Ny mäklarundersökning tar tempen på bostadsmarknaden i Norden, oförändrade svenska villapriser i höst

Privatekonomi

21

Sep

2010

Hemmabutikerna i samarbete med Fastighetsbyrån

Hemmabutikerna och Fastighetsbyrån har inlett ett samarbete där Fastighetsbyråns kunder ges unika erbjudanden i samband med försäljning eller köp av bostad.

Bostäder

21

Sep

2010

Swedbank Economic Outlook: Trots rejäl uppgång - många utmaningar består

Swedbank konstaterar i rapporten att världsekonomin fortsätter sin återhämtning, men i ett lugnare tempo, och med många kvardröjande utmaningar inte minst i industri-länderna, vilka är Sveriges och de baltiska ländernas viktigaste exportmarknader. Tillväxten i världsekonomin har reviderats upp till 4,4 % i år, men reviderats ned för 2011 och 2012 till 3,6 % respektive 3,8 %.

Privatekonomi

21

Sep

2010

3s kunder tränar billigare med Motimate

Träna med Motimate och bli coachad av flera kända profiler. 3s kunder får träna i 3 månader för 49 kronor/månaden.

Hälsa

17

Sep

2010

Ännu fler Västeråsare får tillgång till stadsnätet

Mälarenergi Stadsnät har tecknat avtal med fastighetsbolaget Bostjärnan om att ansluta bolagets fastigheter i Västerås till stadsnätet. Under våren 2011 beräknas Bostjärnans drygt 1 000 hyresgäster vara anslutna.

Bredband & Internet

17

Sep

2010

Rackspaces plugin för Microsoft Visual Studio sparar tid för molnutvecklare

Rackspace lanserar en plugin för Microsoft Visual Studio 2010. Nu kan sex miljoner .NET-utvecklare världen över skapa och installera program, webbplatser och bloggar direkt i Rackspace Cloud Servers for Windows.

Bredband & Internet

14

Sep

2010

City Network lanserar ny backuptjänst

Backup har länge varit en mycket viktigt men ofta tidskrävande del för it-ansvariga. Det är inte sällan backup sägs ha tagits men när den väl behövs vid en kris – så fungerar det helt enkelt inte.

Bredband & Internet

14

Sep

2010

Viasat OnDemand sänder direktsänd sport i Smooth Streaming

Idag drar Champions League igång. Alla Champions League matcher kommer visas på Viasat OnDemand på webben utöver att sändas på Viasat Sport-kanalerna i TVn. Sedan några månader tillbaka har en ny streamingteknik vid namn Smooth Streaming testats. Eftersom testerna fallit väl ut kommer nästan all direktsänd sport från och med nu sändas i Smooth Streaming.

Underhållning

20

Aug

2010

Ecoviva nomineras till Årets Matinspiratör

Den ekologiska mattjänsten Ecoviva nomineras i dag till Årets Matinspiratör på prestigefyllda Dagligvarugalan.

Hälsa

12

Aug

2010

Undvik lyxfällan med Folkonomi - Folkias nya kostnadsfria verktyg för bättre vardagsekonomi

Folkia introducerar nu en ny tjänst avsedd att underlätta för alla som vill förbättra kontrollen över sin vardagsekonomi. Folkonomi kallas det webbaserade verktyget som vem som helst kan använda utan kostnad.

Privatekonomi

11

Aug

2010

Rackspace och NASA lanserar molnplattform helt byggd på öppen källkod

Rackspace lanserar OpenStack, en molnplattform helt byggd på öppen källkod. OpenStack syftar till att främja utvecklingen av nya teknikstandarder och interoperabilitet i molnet. Rackspace öppnar upp källkoden bakom sina molntjänster Cloud Files och Cloud Servers till förmån för projektet, som syftar till att driva på innovation och ett snabbare antagande av molntjänster inom både den privata och offentliga sektorn.

Bredband & Internet

02

Aug

2010

Små korta lån behövs

Folkia startade 2006 och är störst bland företagen som erbjuder små korta lån. Att företaget har växt snabbt visar att kunderna vill kunna ta mindre lån och att de uppskattar bekvämligheten hos moderna kanaler som webb och mobil.

Privatekonomi

30

Jul

2010

Resurs Banks kunder utnyttjar möjligheten att ta semester från sina lånebetalningar

Alltfler av Resurs Banks privatlånekunder väljer att ta en betalningsfri månad hos Resurs Bank. Under sommarmånaderna valde 15 procent av kunderna att ta semester från sina betalningar. En flexibilitet som erbjuds till Resurs Banks mest skötsamma lånekunder.

Privatekonomi

29

Jul

2010

3 lanserar ny abonnemangsform- 3Surf

Mobiloperatören 3 lanserar i morgon en helt ny abonnemangsform som heter 3Surf. Den finns som Bas, Plus och Max. I det nya röstabonnemanget ingår mobilsurf helt utan kostnad och erbjuder lågt minut- och SMS-pris.

Privatekonomi

23

Jul

2010

73 000 bostäder saknas i Stockholms län

De senaste 20 åren har länets befolkning ökat med drygt 400 000 invånare. Under den tiden har det enbart byggts drygt 130 000 bostäder.

Privatekonomi

21

Jul

2010

Över två miljoner abonnenter och fortsatt positiv resultatutveckling

Förbättrat resultat, stabil kostnadsutveckling och fortsatt stark underliggande tillväxt inom mobilaffären – det är några av huvudpunkterna när Telenor Sverige redovisar finansiella resultat för andra kvartalet 2010.

Bredband & Internet

16

Jul

2010

Riksbanken höjer priset på lån med 28 dagars löptid

Riksbanken höjer priset på lån i svenska kronor med 28 dagars löptid. Påslaget utöver den genomsnittliga reporäntan under löptiden höjs till 0,50 procentenheter. Priset uppmuntrar bankerna att använda vanlig marknadsfinansiering. De förändrade villkoren är ytterligare ett steg i avvecklingen av Riksbankens stödåtgärder, som sattes in under hösten 2008. Höjningen av priset görs mot bakgrund av Riksbankens bedömning att svenska banker har god tillgång till marknadsfinansiering i svenska kronor. Auktioner av lånen med 28 dagars löptid kommer, som tidigare kommunicerats, att finnas på plats i samband med kommande förfall av de resterande två lån till fast ränta på cirka 195 miljarder kronor som Riksbanken har lånat ut till bankerna. Den första auktionen med de justerade villkoren äger rum den 26 juli.

Privatekonomi

12

Jul

2010

Philips Net-tv lanserar Video on Demand med film2home

Video-on-demand fungerar i alla Philips tv-apparater som är av årsmodell 2010, och som är i 7000-serien och uppåt. Via fjärrkontrollen får du tillgång till videobutiken med ett ständigt växande filmbibliotek, där du hittar allt från Hollywood film till lokala titlar. Du betalar med hjälp av kreditkort eller värdekod och kan börja titta inom några sekunder.

Underhållning

12

Jul

2010

Säkra semesterbilderna direkt med ny iPhone-app från Bredbandsbolaget

Lagom till semestern lanseras Bredbandsbolagets nya iPhone-app för lagringstjänsten Box, som gör det enkelt att lagra och dela bilder och filmer direkt från mobilen. Samtidigt gör appen det möjligt att komma åt dokument, musik och andra dokument, vare sig man är på stranden eller i sommarstugan.

Bredband & Internet

12

Jul

2010

Något fler hushåll tror på stigande bostadspriser

Något fler hushåll än tidigare tror att bostadspriserna kommer att stiga det kommande året. Det visar SEB:s Boprisindikator för juli. Hushållen tror att reporäntan ligger under en procent om ett år och andelen som planerar att binda räntan är betydligt fler än förra månaden.

Privatekonomi

08

Jul

2010

TeliaSonera bygger nytt fibernät för bredbandstjänster på Gotland

TeliaSonera bygger ett helt nytt fibernät för bredbandstjänster på Gotland. Satsningen skapar en plattform som kan göra Gotland till ett av världens mest uppkopplade samhällen. 100 000-tals hushåll och företag i Sverige kan få supersnabb uppkoppling via fiberbaserade bredbandsnät, men endast om den otydligheten som finns i reglering av fibernät försvinner.

Bredband & Internet

08

Jul

2010

Prisbasbeloppet för år 2011

Prisbasbeloppet enligt lagen (1962:381) om allmän försäkring har för år 2011 beräknats till 42 800 kronor. Det innebär att prisbasbeloppet stiger med 400 kronor jämfört med beloppet för år 2010.

Privatekonomi

07

Jul

2010

3 har Sveriges bästa Mobila Bredband

3 har Sveriges bästa mobila bredband, enligt tidningens Mobils årliga test som publiceras idag. Det är fjärde året i rad 3 vinner utmärkelsen.

Bredband & Internet

05

Jul

2010

Fyra av fem IT-chefer redo att investera, visar undersökning från Rackspace

Sextio procent av IT-chefer säger att den ekonomiska krisen har hjälpt deras företag att bli mer kostnadseffektivt. Fler än fyra av fem tror att IT-investeringarna på deras företag kommer att öka under det närmsta året. Detta enligt en undersökning bland 1 300 IT-ansvariga i Europa gjord av Rackspace Hosting.

Bredband & Internet

01

Jul

2010

Voddler erbjuder nu gratis film till alla 3,5 miljoner bredbandshushåll i Sverige

Från och med idag, lagom till semesterstarten, öppnar Voddler för alla i Sverige. Det krävs inte längre en personlig inbjudan för att få använda den svenska filmtjänsten Voddler.

Underhållning

01

Jul

2010

Gratis hotell vid tandvård utomlands ledde till oväntat beteende

För att underlätta för patienter att få tandvård utomlands har tandkliniken Kreativ Dental i Budapest erbjudit alla nya patienter upp till tre gratis hotellnätter samt returresa med flyg.

Privatekonomi

08

Jun

2010

Ecoviva och nya Blossom Magazine

Nu inleder den ekologiska middagstjänsten Ecoviva samarbete med nya Blossom Magazine, som väljer Ecoviva som matinspiratör till varje nummer.

Hälsa

29

May

2010

Hälsosatsning minskade Trygg-Hansas sjukfrånvaro med två dagar per anställd och år – nu introduceras årlig hälsovecka

Kostymer och klackar har ersatts av shorts och gympaskor när Trygg-Hansas personal har hälsovecka på arbetsplatsen. Över hela landet har de 2000 anställda möjligheten att under en veckas tid utföra hälsofrämjande aktiviteter på betald arbetstid. Man kan gå på yoga- och aerobicspass, få sitt BMI mätt och lyssna på inspirerande föreläsningar.

Hälsa

28

May

2010

Finansmarknadsstatistik, april 2010: Fortsatt stabil utlåning till hushåll

I april var den årliga tillväxttakten för de monetära finansinstitutens (MFI:s) utlåning till hushåll 9,2 procent. Som MFI räknas exempelvis banker och bostadsinstitut. Tillväxttakten har legat stabilt på 9,2-9,3 procent sedan december 2009. I april 2009 låg tillväxttakten på utlåning till hushåll på 8,0 procent.

Privatekonomi

16

Apr

2010

Internet World utser City Network till ett av Sveriges absolut bästa webbhotell

Internet World utsåg City Network som ett av de absolut bästa webbhotellen under April 2010 genom att ge stämpeln ”Rekommenderas 2010” i sitt stora webbhotellstest. Nästa test sker under hösten/vintern 2010 och resultatet publiceras under våren 2011.

Bredband & Internet

05

Apr

2010

Matkomfort växer kraftigt – börjar leverera i Uppsala, Bålsta och Knivsta

Matkomfort levererar nästan färdig middagsmat hem till cirka 700 hushåll i Sverige. Maten förbereds, precis som i ett restaurangkök, så att kunden bara behöver lägga tio minuter aktiv tid i köket.

Hälsa

15

Mar

2010

Crystone har påbörjat flytt till ny hall i Stockholm

Crystone har tecknat ett avtal för ny hall i Stockholm. Natten mellan lördagen den 13 och 14 mars genomfördes första flytten av flera planerade.

Bredband & Internet

12

Mar

2010

Telia lanserar bredband med 1000 Mbit/sekund

Nu ökar Telia bredbandshastigheten i Sverige. Under mars 2010 inleds arbetet med att ge fastighetsägare och bostadsrättsföreningar över hela landet möjlighet att erbjuda de boende överföringshastigheter på upp till 1000 Mbit/sekund.

Bredband & Internet

10

Mar

2010

Voddler presenterar avtal med Warner Bros.

Voddler, den unika svenska tjänsten för hemmabio via nätet, presenterar idag filmavtal med Warner Bros. Entertainment omfattande filmer från Warner Bros. och New Line Cinema. Warner Bros. är en av Hollywoods ledande filmbolag och ett stort antal nya filmtitlar kommer nu att finnas tillgängliga på Voddler.

Underhållning

03

Feb

2010

4 500 lägenheter får ny tv-leverantör efter upphandling Svesat Choice ersätter Com Hem

I höst byts tv-signalen för 4 500 lägenheter i Östersund ut. De berörda är de flesta hyresgäster hos Östersundsbostäder som idag får sina kanaler via Com Hem.

Underhållning

27

Jan

2010

Swedbank drar tillbaka rörlig ersättning för 2009

Swedbanks styrelse har beslutat att inte betala ut rörlig ersättning för 2009 där anställningsavtalen ensidigt ger banken rätt att besluta om den rörliga ersättningen. Beslutet innebär att avsättningen för upparbetade rörliga ersättningar, vilka fram till och med tredje kvartalet uppgick till 406 miljoner kronor, kommer att återföras.

Privatekonomi

18

Jan

2010

The Phone House startar tillsammans med Voddler en kampanj där alla kunder som köper en laptop hos The Phone House får en inbjudan till Voddler.

The Phone House samarbete med Voddler är ett led i en större laptopkampanj och förutom Voddlers filmtjänst ingår även två månaders fri datasupport när man köper en laptop hos The Phone House.

Telefoni & Mobiltelefoni

13

Jan

2010

Webbhotellet Loopia underlättar för sina återförsäljare

Idag lanserar Loopia beta-versionen av sin nya lättnavigerade och kraftfulla kontrollpanel för återförsäljare.

Bredband & Internet

12

Jan

2010

Com Hem skruvar upp bredbandet - 5 Mbit/s blir ny lägsta hastighet

Efter omfattande uppgraderingar i bredbandsnätet förnyar Com Hem sin bredbandsportfölj och erbjuder nu kunder 5 Mbit/s som lägsta hastighet, istället för 0,5 Mbit/s. Ett tyngre internet och nya nätvanor är det som driver upp hastigheterna. Varannan bredbandskund hos Com Hem använder redan idag minst 10 Mbit/s.

Bredband & Internet

09

Jan

2010

Udda IT-företag växer i lågkonjunktur

FS Data fortsätter växa trots lågkonjunktur och omsätter 2009 för första gången ensamt över 30 miljoner SEK

Bredband & Internet

30

Dec

2009

Sverige får högst marginalskatt i världen vid tolvslaget.

Den första januari tar Sverige hem en ny skattetitel - världens högsta marginalskatt.

Privatekonomi

22

Dec

2009

AllTele köper MegaPhone

AllTele och MegaPhone AB, ett företag inom Resursföretagen, har slutit avtal om förvärv av MegaPhones IP-telefoniverksamhet med drygt 19 000 kunder.

Bredband & Internet

18

Dec

2009

KO tvingar sms-lånebolag att redovisa ränta

Nu ska inte bolag som ger sms-lån få lov att fortsätta kalla ränta för avgifter. Med två domslut i ryggen kräver nu KO att hela branschen rättar sig efter detta. Annars väntar fler stämningar.

Privatekonomi

17

Dec

2009

Swedbank först av bankerna i Norden med iPhoneapplikation

Som första nordiska bank lanserar Swedbank en applikation för iPhone som innebär att bankens kunder med hjälp av sin iPhone får ännu närmare till banken.

Privatekonomi

17

Dec

2009

Voddler presenterar avtal med Sony Pictures Television

Genom avtalet med Sony Pictures Television(SPT) utökar Voddler sin unika filmtjänst med filmer från ytterligare en ledande Hollywood Studio. Avtalet innebär att redan från och med den 20 December har Voddleranvändarna tillgång till en rad aktuella och äldre favoritfilmer från Sony Pictures Television, både i ett annonsfinasierat (AVOD) och ett pay-per-view-fönster (TVOD)

Underhållning

15

Dec

2009

Uppstickaren TVdags.se utmanar de stora mediebolagen

Idag lanseras TVdags.se - tv-guidetjänsten som tar upp kampen om TV-tittarna.

Underhållning

15

Dec

2009

Resurs Bank lanserar unik tjänst för att minska risken för kontokortbedrägerier

Som första bank i Norden lanserar Resurs Bank en tjänst som varnar företagets kortkunder för kortbedrägerier.

Privatekonomi

14

Dec

2009

I dag öppnar Telia världens första 4G-nät

Telias kunder blir de första i världen att kunna använda 4G när företaget nu öppnar sitt 4G-nät i Stockholm. Redan från och med den 15 december startar leveranserna av de första 4G-modemen till kunder och möjligheten att testa eller beställa i Telias butik på Kungsgatan Stockholm.

Telefoni & Mobiltelefoni

09

Dec

2009

AllTele och Telia Mobil tecknar samarbetsavtal

AllTele och Telia Mobile Networks AB har tecknat ett samarbetsavtal som ger AllTele tillgång till Telias utbud av mobila tele- och bredbandstjänster. Mobiltjänsterna kommer att lanseras under AllTeles egna varumärke mot såväl privat- som företagsmarknaden med start under första kvartalet 2010

Telefoni & Mobiltelefoni

04

Dec

2009

Nu levererar även Boxer bredbands TV i Mälarenergi Stadsnät

Från och med januari 2010 kommer Mälarenergi Stadsnät kunna erbjuda kunderna i Västerås och Hallstahammar bredbands TV från Boxer.

Underhållning

03

Dec

2009

Trygg-Hansa och AkademikerFörsäkring skriver nytt treårigt samarbetsavtal

Trygg-Hansa och AkademikerFörsäkring har ingått ett nytt treårigt samarbetsavtal gällande sjukvårdsförsäkring för AkademikerFörsäkrings medlemsförbund. Affären omfattar idag mer än 16 000 kunder och en årspremievolym på drygt 30 miljoner kronor.

Privatekonomi

02

Dec

2009

Ordning och reda på Kommunals a-kassa

Kommunals a-kassa placeras i topp för att a-kasseutbetalningarna hamnar rätt, enligt en granskning som gjorts av Inspektionen för arbetslöshetsförsäkring (IAF).

Privatekonomi

01

Dec

2009

Alla BBC-kanaler nu hos Com Hem

I dag, den 1 december är det premiär för BBC Knowledge hos Com Hem. Därmed har Com Hems kunder tillgång till samtliga fem BBC-kanaler som sänds i Sverige, BBC Entertainment, BBC World News, BBC Lifestyle, BBC HD och BBC Knowledge.

Underhållning

30

Nov

2009

Voddler presenterar i samarbete med Illusion Film en digital världspremiär av den internationella actionfilmen

Filmen släpps nu först till Voddlers abonnenter. Voddlers premiärfönster är ett sätt att erbjuda Voddler-användare en unik fördel. Världspremiärer är bara en knapptryckning bort, det enda man behöver addera är hempoppade popcorn och cola. Filmen kommer att finnas tillgänglig på Voddler från och med den 18 december kl.18.00.

Underhållning

30

Nov

2009

Webbhotell Box Hosting lanserar ny webbplats, uppdaterar utbudet och utökar supporten till klockan 19:00

Under en längre tid har Box Hosting haft riktigt attraktiva priser på både webbhotellstjänster och domäner. Däremot har webbplatsen där sökningar för domäner och beställningar görs – inte hållit måttet. Med en lansering av ny webbplats hoppas Box förenkla processen för alla som är i behov av domäner eller webbhotell för drift av sin hemsida.

Bredband & Internet

30

Nov

2009

Norden dyrast i Pricerunners globala prisstudie

De nordiska huvudstäderna är fortfarande bland de dyraste i världen, inom Europa minskar prisskillnaderna och i Asien och USA har det blivit ännu billigare med hemelektronik. Det visar Pricerunners internationella prisstudie 2009. De billigaste huvudstäderna i världen i år är Mumbai, Bangkok och Shanghai. Billigast i Europa är Warszawa före Prag och Vilnius.

Privatekonomi

30

Nov

2009

Com Hem växlar upp HD-utbudet med nya kanaler och On Demand i HD-kvalitet

I morgon den 1 december utökar Com Hem sitt HD-utbud med BBC HD och extremsportkanalen Rush HD. Samtidigt premiärvisar Com Hem de första ”On Demand” filmerna i HD-format.

Underhållning

30

Nov

2009

3 höjer hastigheten på mobilt bredband

Nu blir Sveriges snabbaste mobila bredband ändå snabbare. Som enda operatör i Sverige erbjuder 3 den senaste HSPA Evolved-tekniken med 21 Mbit/s som teoretisk topphastighet. Den nya högre hastigheten finns nu tillgänglig i hela Storstockholm, i Göteborg, i Malmö – Lund och i Karlskrona.

Bredband & Internet

27

Nov

2009

Telenor tar viktigt steg mot mobil allemansrätt - uppgraderar 3G, på väg mot 4G

Telenor Sverige kommer under 2010 och 2011 byta ut infrastrukturen för mobiltjänster i 3G-näten i Stockholm, Göteborg, Malmö och Karlskrona.

Bredband & Internet

26

Nov

2009

TV8, National Geographic och Disney Channel – nu i Com Hem On Demand

Com Hem lägger till tre nya kanaler i on demand-tjänsten, som lanserades den 23 november i Stockholm. Nya kanaler är TV 8, National Geographic och Disney Channel.

Underhållning

23

Nov

2009

Idag flyttar Com Hem ”On Demand” in hos en halv miljon stockholmare

Idag, 23 november, är det Stockholmspremiär för Com Hems tv-tjänst "On Demand". En halv miljon hushåll får nu möjlighet att starta om pågående tv-program när som helst under sändning, själva välja när till exempel Aktuellt ska börja och se program och filmer ur ett stort arkiv.

Underhållning

22

Nov

2009

Com Hem skruvar upp hastigheten till bredband 100 Mbit/s

Com Hem erbjuder nu som första bredbandsleverantör i Sverige supersnabbt bredband i stor skala. Närmare 1,4 miljoner hushåll får tillgång till Com Hems nya bredbandstjänst XXL. Därmed får en tredjedel av Sveriges hushåll tillgång till 100 Mbit/s bredband.

Bredband & Internet

19

Nov

2009

Telenor lanserar mobilt bredband med kontantkort

Telenor Sverige lanserar nytt erbjudande för mobilt bredband med kontantkort inklusive obegränsad surf i Sverige.

Telefoni & Mobiltelefoni

26

Oct

2009

Trygg-Hansa sluter försäkringsavtal med Saco-förbunden

Från och med den 1 juli 2009 är Trygg-Hansa ny försäkringsgivare åt Saco, vilket inkluderar de 23 akademikerförbundens samtliga företagsförsäkringar.

Privatekonomi

23

Oct

2009

Ny svensk tjänst sänker mobiltaxan på utlandsresan med upp till 90 procent

En ny svensk mobiltjänst lanseras idag på den svenska marknaden. Tjänsten har döpts till TravelXtension och bidrar till att kraftigt sänka mobiltaxan från mobiltelefonen när användaren ringer i utlandet. En besparing med upp till 90 procent beräknas beroende på var i världen användaren befinner sig.

Telefoni & Mobiltelefoni

22

Oct

2009

Rikspolisstyrelsen väljer mobilt bredband från ice.net

Den mobila bredbandsleverantören ice.net och Rikspolisstyrelsen har tecknat ett tvåårsavtal avseende mobilt bredband till hela polisväsendet.

Telefoni & Mobiltelefoni

22

Oct

2009

TeliaSonera tecknar första 4G-modemkontraktet med Samsung - Först i världen med nästa generations mobila bredband

TeliaSonera har säkrat leveransen av datamodem för den kommersiella lanseringen av 4G i Sverige och i Norge, under 2010. Kontraktet med Samsung avseende 4G-modem för TeliaSonera är ett stort steg närmare 4G, nästa generations mobila bredband, som ger kunderna upp till tio gånger högre hastighet än idag.

Telefoni & Mobiltelefoni

20

Oct

2009

En av fyra svenskar är soffpotatisar

Snart är det vintertid. Mörkare höst- och vinterkvällar betyder ofta mer tid hemma och för de flesta även mer tid i tv-soffan. Var fjärde svensk uppskattar att de i snitt ägnar 100 timmar per månad åt spontant tv-tittande.

Underhållning

03

Jul

2009

Spraydate + Passagen Dejting = SANT

SprayPassagen slår ihop Passagen Dejting med Spraydate, Sveriges största dejtingcommunity. Idag den 3 juli påbörjas den frivilliga migreringen av Passagen Dejtings medlemmar till Spraydate.

Nöjen

09

Jun

2009

Dejtingsajt gör rekordresultat i finanskrisen

Svenskägda E-kontakt har ökat sin omsättning med ca 2 376 %, från 2,1 MSEK (2005) till 52 MSEK (2008) och företaget gör en bedömning att man kommer ha fortsatt ökad tillväxt under 2009.

Nöjen