Nyheter

05

Apr

2010

Matkomfort växer kraftigt – börjar leverera i Uppsala, Bålsta och Knivsta

Matkomfort levererar nästan färdig middagsmat hem till cirka 700 hushåll i Sverige. Maten förbereds, precis som i ett restaurangkök, så att kunden bara behöver lägga tio minuter aktiv tid i köket.

Företaget startades 2008 och växer nu kraftigt. I april börjar man leverera till hushållen i Uppsala.

– Vi märker en enorm efterfrågan och kommer att fördubbla vår omsättning i år. Folk har inte tid att planera, handla och laga maten själva. Det blir lätt en massa halvfabrikat. Från oss får de bra och varierad mat lagad från grunden på bra råvaror, säger Henrik Isaksson, vd.

Från början levererade man bara i och kring Stockholm. Nyligen tillkom Södertälje och Sigtuna. Nu är intresset så stort att man börjar leverera till Uppsala, Knivsta och Bålsta. Det är inte bara ekonomin som kräver ett visst antal abonnenter på orten, utan även miljöaspekten vägs in.

– Vi vill undvika långa och onödiga transporter som sliter på miljön. Det är lika centralt för oss som att anpassa mängden mat efter antalet munnar som ska mättas och åldern på dem. På så sätt minimerar vi mängden mat som slängs i hemmet, säger Matkomforts vd Henrik Isaksson.

Där konkurrenterna levererar hem råvaror tillsammans med recept har Matkomfort valt att laga maten nästan färdig. Med följer enkla beredningstips. Allt man behöver ha hemma är salt, peppar och något att steka i.

– Häromdagen åt våra kunder till exempel en fiskgryta med aioli och surdegsbröd som normalt tar minst 40 minuter att laga. De värmde bara upp den färdiga grytgrunden, lade i den färska fisken och satte sig till bords, säger Henrik.

Anders Johansson
anders.johansson@comparias.com