Nyheter

02

Feb

2011

Linas Matkasse har nu 50 000 kunder

Förra veckan nådde nämligen Linas Matkasse den smått fantastiska siffran 50 000 registrerade kunder. - Vi jobbar ju med nyttig mat - men den här veckan blir det tårta, skrattar Niklas Aronsson, Linas bror och VD på Linas Matkasse.

En bransch på uppgång
På bara två år har Linas Matkasse gått från några hundra kunder i Saltsjö-Boo utanför Stockholm till tusentals kunder runt om i hela Sverige. Med 50 000 registrerade kunder sticker Linas Matkasse ut som markant störst på marknaden, och har under åren fått bli normgivande för en bransch på uppgång.
- Det är jättekul att branschen är på gång och växande, det visar verkligen att tiden är mogen, säger Niklas.

Genuint matintresse
Många faktorer har bidragit till Linas Matkasses drastiska ökning.

- Att handla via Internet har de senaste åren blivit något mycket naturligt som många är trygga med, konstaterar Niklas och fortsätter; Men den största anledningen till vår succé ligger i Lina själv och hennes genuina matintresse. Lina komponerar varje kasse in i minsta detalj med en bra mix av lättlagade och inspirerande rätter.

- Jag är själv småbarnsmamma och utgår från en familjs helhetsbehov när jag väljer våra rätter, säger Lina.

Familjen i fokus
Att familjen är viktig genomsyrar företaget i stort. Som syskonpar fungerar Niklas och Lina bra ihop och de anställda är en blandning av både vänner och familj.

- Vi ser även på våra kunder som en del av vår utökade och växande familj, säger Niklas. Detta tänk återspeglas i kundsiffrorna - där många väljer att göra uppehåll istället för att avsluta tjänsten.

- Kunderna är vår grund och vi vill underlätta för dem så mycket vi kan. Då ingår att man med kort framförhållning kan pausa sin kasse om man är en vecka i fjällen eller har andra behov, säger Niklas.

Anders Johansson
anders.johansson@comparias.com