Nyheter

05

Jul

2010

Fyra av fem IT-chefer redo att investera, visar undersökning från Rackspace

Sextio procent av IT-chefer säger att den ekonomiska krisen har hjälpt deras företag att bli mer kostnadseffektivt. Fler än fyra av fem tror att IT-investeringarna på deras företag kommer att öka under det närmsta året. Detta enligt en undersökning bland 1 300 IT-ansvariga i Europa gjord av Rackspace Hosting.

Undersökningen visar att nästan två tredjedelar (62 procent) av beslutsfattare inom IT under de senaste 18 månaderna varit tvungna att fatta svåra beslut som de inte skulle ha gjort under normala marknadsförhållanden.

– Vår undersökning visar att förändringar i näringslivet till följd av lågkonjunkturen kan ha långsidig effekt. Företag drabbades hårt av lågkonjunkturen och många tvingades leta efter mer kostnadseffektiva IT-lösningar, så som molntjänster. Företag tvingades fundera över hur de kan uppfylla sina kunders behov mer effektivt genom att använda virtuella lösningar, istället för egna servrar som ofta krånglar, säger Bjørn Hougaard, nordenchef på Rackspace.

Undersökningen visar också att nästan hälften (46 procent) av de svarande tror att teknik som implementerades kring årsskiftet 2008/2009 har hjälpt dem att klara lågkonjunkturen. Dessutom tror 81 procent att deras företag “sannolikt” kommer att öka sina IT-investeringar under de kommande 12 månaderna.

– Teknik har spelat en stor roll för att göra företag mer effektiva. Enligt analysfirman Gartner har företag insett detta och ökar nu sina IT-investeringar. Det intressanta är att se hur organisationer har använt lågkonjunkturen till att bli mer innovativa; vi ser ofta att företag växer sig starkare och mer effektiva under tider med ekonomiska svårigheter, fortsätter Bjørn Hougaard.

– Företag och ekonomin i stort har inte återhämtat sig helt från långkonjunkturen än, men det står klart att de senaste åren har gjort företag mer flexibla. Att utnyttja teknologi för att bli mer effektiva, kombinerat med ökade IT-investeringar, kan bli en viktig faktor för att få företagen tillbaka till deras fulla kapacitet under 2010, avslutar Bjørn Hougaard.

Undersökningen gjordes bland 1 300 besökare på den årliga mässan Internet World i London, som främst besöks av IT-chefer och andra beslutsfattare inom IT.

Anders Johansson
anders.johansson@comparias.com

Fler nyheter inom Bredband & Internet

Ett starkt 2010 för Com Hem

Wednesdayen den 2:e February 2011

Jonathan Sulo till FS Data

Thursdayen den 9:e December 2010

Premiär för Telenors 4G-tjänst

Mondayen den 15:e November 2010

Skänker bort webbhotell till trogna kunder

Thursdayen den 7:e October 2010

Nytt stöd för bredband på landsbygden

Wednesdayen den 6:e October 2010

Bahnhof nu på fler orter

Mondayen den 4:e October 2010

City Network lanserar ny backuptjänst

Tuesdayen den 14:e September 2010

3 har Sveriges bästa Mobila Bredband

Wednesdayen den 7:e July 2010

Telia lanserar bredband med 1000 Mbit/sekund

Fridayen den 12:e March 2010

Udda IT-företag växer i lågkonjunktur

Saturdayen den 9:e January 2010

AllTele köper MegaPhone

Tuesdayen den 22:e December 2009

3 höjer hastigheten på mobilt bredband

Mondayen den 30:e November 2009