Nyheter

17

Sep

2010

Rackspaces plugin för Microsoft Visual Studio sparar tid för molnutvecklare

Rackspace lanserar en plugin för Microsoft Visual Studio 2010. Nu kan sex miljoner .NET-utvecklare världen över skapa och installera program, webbplatser och bloggar direkt i Rackspace Cloud Servers for Windows.

Med verktygslådan Rackspace Cloud Plug-In for Microsoft Visual Studio 2010 går det snabbare att utveckla, distribuera och implementera program. I och med att arbetet görs i ett och samma gränssnitt slipper utvecklare hantera olika moln- och utvecklingsmiljöer. En rad mallar och plugins som underlättar implementering och hantering av applikationer finns också tillgängliga. Utvecklare kan i realtid se allt som händer när de utvecklar eller implementerar ett program, vilket minskar risken för onödiga fel.

Rackspace Cloud Plug-In for Microsoft Visual Studio 2010 innehåller även API:er för att:

Starta, starta om och hantera alla servrar
Bygga om servrar från speglar och skapa nya spegelservrar
Schemalägga säkerhetskopieringar för program
Skala upp servrar och inställningar vid behov
Hantera och dela IP-adresser

– Rackspace har återigen visat att de är en viktig molnaktör genom att ge alla Microsoft- och .NET-utvecklare ett sätt att snabbt utveckla, distribuera och hantera program, webbplatser och bloggar, i en utvecklingsmiljö de är förtrogna med. Den nya verktygslådan är ett exempel på öppenheten i Visual Studio och Microsofts ställning i molnvärlden, både som partner till andra leverantörer och som enskild molnleverantör, säger Scott Guthrie, utvecklingschef på Microsoft.

Rackspace Cloud Plug-In for Microsoft Visual Studio 2010 laddas ned via gränssnittet i Rackspace Cloud Servers for Windows, en molntjänst för utvecklare av applikationer och verksamheter som behöver extra datorkraft för krävande nätverkstrafik.

– Vi arbetar för att göra utveckling för Rackspaces moln så enkel och intuitiv som möjligt, och ge utvecklare möjlighet att hantera sina molnprogram inifrån Visual Studio-plattformen, som de redan är så vana vid. Genom att samarbeta med Microsoft hoppas vi kunna hjälpa utvecklarna inom Microsoft Developer Network att bli mer effektiva och förenkla distribuering och hantering av molnapplikationer. Vår nya verktygslåda gör att man inte behöver växla fram och tillbaka mellan utvecklingsplattformen och separata molngränssnitt. Vi sparar helt enkelt tid åt utvecklare, säger Pat Matthews, chef för molntjänster på Rackspace.

Anders Johansson
anders.johansson@comparias.com

Fler nyheter inom Bredband & Internet

Ett starkt 2010 för Com Hem

Wednesdayen den 2:e February 2011

Jonathan Sulo till FS Data

Thursdayen den 9:e December 2010

Premiär för Telenors 4G-tjänst

Mondayen den 15:e November 2010

Skänker bort webbhotell till trogna kunder

Thursdayen den 7:e October 2010

Nytt stöd för bredband på landsbygden

Wednesdayen den 6:e October 2010

Bahnhof nu på fler orter

Mondayen den 4:e October 2010

City Network lanserar ny backuptjänst

Tuesdayen den 14:e September 2010

3 har Sveriges bästa Mobila Bredband

Wednesdayen den 7:e July 2010

Telia lanserar bredband med 1000 Mbit/sekund

Fridayen den 12:e March 2010

Udda IT-företag växer i lågkonjunktur

Saturdayen den 9:e January 2010

AllTele köper MegaPhone

Tuesdayen den 22:e December 2009

3 höjer hastigheten på mobilt bredband

Mondayen den 30:e November 2009