Nyheter

23

Oct

2010

”Ta bort luddet!” har nått den digitala världen

Den arga lappen som vanligtvis återfunnits i den gemensamma tvättstugan, hissen eller trapphuset har nått den digitala världen. Genom att byta namn på det trådlösa nätverket är det möjligt att kommunicera med sina störande grannar, i modern form och fortfarande på betryggande avstånd.

Nästan sju av tio bredbandskunder har ett trådlöst nätverk hemma och många döper också sina hemmanätverk. Och trenden är tydlig – det trådlösa nätverksnamnet har blivit ”Arga lappen 2.0”.

– Bredbandsnamnen håller på att ersätta arga lappar i hissen eller i tvättstugan, kanske för att man slipper riskera att träffa grannarna på riktigt. Ett par exempel är ”Tack för att du inte röker på balkongen” och ”Inga sopor i trapphuset tack!” Roligast är ändå när folk kommunicerar mer vänskapligt med varandra genom nätverksnamnen. Klagomålet på sopor i trapphuset följdes till exempel av meddelandet ”Håller med” från grannar.

Det bästa exemplet hittills är nog ”Har du 6 ägg? Ställ vid tvättstugan så står där nya imorgon”, säger Ola Karlsson, som ingår i juryn som utser Sveriges bästa bredbandsnamn och språkvårdare på Språkrådet.

– Det här är ännu outforskad mark vilket gör det hur kul som helst att följa de nya namnen som kommer in i tävlingen. Allt eftersom upptäcker vi nya minitrender – från lokala företeelser som de arga lapparna till ställningstagande mot eller för världsliga fenomen, säger Stefan Trampus, bredbandschef på Telia.
Telia letar efter Sveriges bästa bredbandsnamn med tävlingen Kärt bredband har många namn som pågår fram till den 7 november.

Den slutgiltiga vinnaren utses av en jury bestående av Ola Karlsson, språkvårdare på Språkrådet, Salem al Fakir, artist och språksmed, Johanna Öhberg, teknikskribent och bloggare för Lilla Gumman, samt Stefan Trampus, bredbandschef på Telia.

Anders Johansson
anders.johansson@comparias.com

Fler nyheter inom Bredband & Internet

Ett starkt 2010 för Com Hem

Wednesdayen den 2:e February 2011

Jonathan Sulo till FS Data

Thursdayen den 9:e December 2010

Premiär för Telenors 4G-tjänst

Mondayen den 15:e November 2010

Skänker bort webbhotell till trogna kunder

Thursdayen den 7:e October 2010

Nytt stöd för bredband på landsbygden

Wednesdayen den 6:e October 2010

Bahnhof nu på fler orter

Mondayen den 4:e October 2010

City Network lanserar ny backuptjänst

Tuesdayen den 14:e September 2010

3 har Sveriges bästa Mobila Bredband

Wednesdayen den 7:e July 2010

Telia lanserar bredband med 1000 Mbit/sekund

Fridayen den 12:e March 2010

Udda IT-företag växer i lågkonjunktur

Saturdayen den 9:e January 2010

AllTele köper MegaPhone

Tuesdayen den 22:e December 2009

3 höjer hastigheten på mobilt bredband

Mondayen den 30:e November 2009