Nyheter

12

Mar

2010

Telia lanserar bredband med 1000 Mbit/sekund

Nu ökar Telia bredbandshastigheten i Sverige. Under mars 2010 inleds arbetet med att ge fastighetsägare och bostadsrättsföreningar över hela landet möjlighet att erbjuda de boende överföringshastigheter på upp till 1000 Mbit/sekund.

Erbjudandet gäller fastighetsägare till flerbostadshus som har eller står i begrepp att installera ett fastighetsnät med fiberanslutning till Internet från Telia. De som står i begrepp att installera ett nät får möjligheten redan från start. För de fastigheter som redan har ett nät kommer det att behövas vissa uppdateringar för att den nya tjänsten skall fungera.
Samtidigt öppnar Telia möjligheten för privatpersoner som bor i ett flerbostadshus anslutet till ett fastighetsnät från Telia, att anmäla sitt intresse för den nya tjänsten.

- Vi inleder arbetet nu och hoppas kunna erbjuda alla som vill, att ansluta sig de närmaste åren. Det är ett omfattande arbete och både takten i utbyggnaden och var vi bygger styrs i hög grad av kundernas intresse, säger Stefan Trampus, chef för Bredbandstjänster på Telia.

Omättligt behov av snabbt bredband
Moderna kommunikationstjänster och inte minst snabbt bredband står högt på önskelistan hos dagens bostadsinnehavare. Förklaringen ligger bland annat i att vi använder allt fler tjänster som kräver hög bandbredd. Siffror från Telias årliga Trendrapport visat att tre av tio svenskar redan idag laddar ned eller strömmar musik via bredbandet. Nästan två av tio gör detsamma med film och drygt en av tio använder bredbandet för att ladda ned spel eller spela över nätet.
– Behovet av bandbredd är i stort sett omättligt. Det gäller inte minst de svenska hushållen som blir allt mer upp- och ihopkopplade och som använder allt fler tjänster som kräver hög bandbredd, säger Stefan Trampus.

Om tjänsten Telia Bredand FiberLAN 1000 Mbit/s
Pris: 999 kr per månad. Ingår: 5 e-postlådor à 200 MB. Antivirus och brandvägg. Säker lagring 2 GB. Support utan kostnad.

Om undersökningen
Undersökningen genomfördes av United Minds under september och oktober 2009 i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Kazakstan och Litauen. Sammanlagt utfördes 10 728 intervjuer. Urvalen i samtliga länder är baserade på demografiska kvoter för att representera respektive lands befolkning utifrån kön, ålder och geografisk bostadsort.

Anders Johansson
anders.johansson@comparias.com

Fler nyheter inom Bredband & Internet

Ett starkt 2010 för Com Hem

Wednesdayen den 2:e February 2011

Jonathan Sulo till FS Data

Thursdayen den 9:e December 2010

Premiär för Telenors 4G-tjänst

Mondayen den 15:e November 2010

Skänker bort webbhotell till trogna kunder

Thursdayen den 7:e October 2010

Nytt stöd för bredband på landsbygden

Wednesdayen den 6:e October 2010

Bahnhof nu på fler orter

Mondayen den 4:e October 2010

City Network lanserar ny backuptjänst

Tuesdayen den 14:e September 2010

3 har Sveriges bästa Mobila Bredband

Wednesdayen den 7:e July 2010

Telia lanserar bredband med 1000 Mbit/sekund

Fridayen den 12:e March 2010

Udda IT-företag växer i lågkonjunktur

Saturdayen den 9:e January 2010

AllTele köper MegaPhone

Tuesdayen den 22:e December 2009

3 höjer hastigheten på mobilt bredband

Mondayen den 30:e November 2009