Nyheter

22

Dec

2009

AllTele köper MegaPhone

AllTele och MegaPhone AB, ett företag inom Resursföretagen, har slutit avtal om förvärv av MegaPhones IP-telefoniverksamhet med drygt 19 000 kunder.

Förvärvet kommer, tillsammans med det nyligen gjorda förvärvet av Kramnet och avtalet med Telia Mobil, att väsentligen förstärka verksamheten redan från årsskiftet. AllTele har därför beslutat att lämna prognos för 2010.

Förvärvet finansieras i sin helhet genom AllTeles starka egna kassaflöde samt genom ökning av befintlig rörelsekredit, något behov av ytterligare finansiering finns inte.

AllTele och MegaPhone AB har slutit avtal om förvärv av MegaPhones IP-telefoniverksamhet med övertagande från 1 januari 2010. Antalet IP-telefonikunder uppgår till dryga 19 000. Med förvärvet följer varumärket MegaPhone, samtliga stödsystem och ingångna kundavtal mm. Bakgrunden till affären är att parterna under en tid studerat möjligheterna till ett närmare samarbete mellan Resurs-gruppens företag inom logistik, försäkringar och kundfinansiering och AllTeles erfarenhet och skalfördelar i IP-telefoniaffären. MegaPhone har under 2009 genomfört stora systeminvesteringar på Mobiltelefoni vilka nu följer med till AllTele som i och med Telia Mobilavtalet står inför lansering av mobiltjänster till företag och privatpersoner.

– Förutom att vi på årsskiftet tar över en mycket lönsam IP-telefoniaffär, innebär förvärvet att AllTele på mycket kort tid kommer att kunna lansera mobiltelefonitjänster, en webb-shop med brett produktutbud samt ett försäkrings- och finansieringspaket till AllTeles kunder, säger Ola Norberg, vd AllTele.

– Att styrelsen nu också beslutat att lämna prognos för första gången baseras på att vi står inför ett starkt 2010 som påverkas positivt av de nyligen gjorda förvärven och satsningen på mobila tjänster. De positiva effekterna av MegaPhone förvärvet, i kombination med förvärvet av Kramnet samt avtalet med Telia Mobil Networks ger en utveckling som våra ägare och analytiker tidigare inte kunnat förutse, fortsätter Norberg.

– Valet av AllTele som köpare av verksamhet och kunder bottnar i ett grundmurat förtroende för företaget som har en stor erfarenhet av liknande affärer och dessutom är marknadsledande inom IP-telefoni. Att AllTele och Resursgruppen under förhandlingarna identifierat ett antal framtida samarbetsområden ser vi givetvis också som ett stort plusvärde, säger Harald Ennen, vd för MegaPhone och Order Hemelektronik i Sverige AB inom Resursföretagen.

Anders Johansson
anders.johansson@comparias.com

Fler nyheter inom Bredband & Internet

Ett starkt 2010 för Com Hem

Wednesdayen den 2:e February 2011

Jonathan Sulo till FS Data

Thursdayen den 9:e December 2010

Premiär för Telenors 4G-tjänst

Mondayen den 15:e November 2010

Skänker bort webbhotell till trogna kunder

Thursdayen den 7:e October 2010

Nytt stöd för bredband på landsbygden

Wednesdayen den 6:e October 2010

Bahnhof nu på fler orter

Mondayen den 4:e October 2010

City Network lanserar ny backuptjänst

Tuesdayen den 14:e September 2010

3 har Sveriges bästa Mobila Bredband

Wednesdayen den 7:e July 2010

Telia lanserar bredband med 1000 Mbit/sekund

Fridayen den 12:e March 2010

Udda IT-företag växer i lågkonjunktur

Saturdayen den 9:e January 2010

AllTele köper MegaPhone

Tuesdayen den 22:e December 2009

3 höjer hastigheten på mobilt bredband

Mondayen den 30:e November 2009